RUFF ISTVÁN ZALÁN
DÍJAK
Ruff István Zalán

 

Képzőművészet Költészet, próza Tanulmányi verseny

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK:

 

ELISMERÉSEK

 

"...Öröm volt olvasni Zalán verseit. Ritka tehetség, olyasmit csinál, amiben Weöres Sándor látta a költészet lényegét..."

- Részlet LATOR LÁSZLÓ, Kossuth-díjas költő, műfordító, irodalomtörténész Zalánról szóló méltatásából - 2009.

 

"A költészet hatalmas batyu, kicsik és nagyok egyaránt odaférhetnek hozzá, és válogatott, színes kincseket huzigálhatnak ki belőle. Örülök, hogy Ruff István Zalán bűvészinasként gyakran szed elő érdekeseket a maga, családja, barátai és mások örömére. Remek dolog az Internet, rajta keresztül utaznak versek, rajzok, és beköszönnek hozzánk a szobába: szia, itt egy másik ember!"

- LACKFI JÁNOS, József Attila-díjas költő, író, műfordító - 2009.

 

"Figyelemreméltó teljesítményedről, tehetséged kibontakozásáról örömmel értesültem. Végigolvastam a honlapodon lévő verseket, meséket. Nagy fantáziával és logikus, felnőtteket is elgondolkoztató következtetésekkel teli írásaid arra engednek következtetni, hogy már most megmutatkozó adottságaidat érdemes továbbfejleszteni, mert valóban ígéretes jövő várhat Rád. Képeid kedvesek, különlegesek és bizonyítják sokoldalúságodat. Biztosan sokat hallunk még felőled és büszkék lehetünk arra, hogy dunaföldváriként kisvárosunk hírnevét is öregbíted. Sok sikert kívánok Neked, szüleidnek pedig gratulálok ahhoz a munkához, amellyel gondozzák tehetségedet és egyengetik jövőbe vezető utadat."

- NAGY GÁBORNÉ, Dunaföldvár polgármestere - 2009.

 

"...Igazi alkotó vagy, s valóban rendkívüli képzelőerőről, s ötletességről tanúskodik minden mondatod. Nagy szeretettel gratulálok és biztatlak a további szorgos munkára. Remélem eljön az idő, amikor találkozunk, s beszélgetünk egy jót.''

- Részlet KÁLNAY ADÉL, József Attila-díjas író, költő leveléből, aki a dunaújvárosi József Attila Könyvtár Mesepályázatán a zsűri elnöke volt, melyen Zalán I. helyezést ért el - 2009.

 

 

Kedves Zalán!

"Minden mesédet nagyon szeretjük! Nem csak a Gyermekmédia Egyesületben kaptál díjat a múltkori pályázatunk nyerteseként, de azóta is folyamatosan első helyen vagy nálunk, a Kölyök Adó stúdiós gyerekei is valódi örömmel olvassák fel szépséges történeteidet, és a számomra leg(m)értékadóbb közönségnek, a gyerekeimnek is szoktam mutatni belőlük, élvezettel hallgatják, szinte látom, ahogy az ő fantáziavilágukban is megjelennek a Te varázslatos álomképeid."

- Részlet ALPÁR VERA, Gyermekmédia Egyesület elnökének Zalánhoz írott leveléből.

 

DÍJAK

 

Képzőművészet:

 

2005. "Legkedvesebb játékom" - TESCO országos pályázat - az áruházlánc különdíjasa

A kép címe:  "Bundi bohóc"

 

2007. Felis Hungarica Magyar Macskások Egyesülete - pólók a nemzetközi macskakiállításra Zalán alkotásából

 

2009. National Geographic Kids Művész-sarok - Zalán alkotása megjelent a magazinban. "Fentről a világ..."

 

2010. METEOR 2010/9. szám - A Magyar Csillagászati Egyesület lapja - A címlapon Zalán "Az Égboltfényezők"  című festménye

 

2011. National Geographic Kids Művész-sarok - Zalán alkotása megjelent a magazinban. "Kedvenc madaram"

 

2015. Az MTA ÖK Ökológiai és Botanikai Intézet Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertje „NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN” című országos pályázat KÜLÖNDÍJ „A dicsőséges mandulafa” c. alkotással

 

Költészet, próza:

 

2008. Lackfi János költő által meghirdetett "Írjatok svédverset" országos pályázat kiemelt nyertese

Díjnyertes versek: Az ajtó, Kolbászpepe az erdőben, Olimpia

 

2008. Csillagzene Fesztivál, Néprajzi Múzeum - Olimpia című versét Rudolf Péter színművész adja elő.

 

2009. Dörmögő Dömötör júniusi számban megjelentek Zalán versei.

Versek címei: Magócia, Szörnyek jönnek, Orgonák

 

2009. Internetes irodalmi országos pályázat:

 80. Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelenésre került "Ígéretek" című antológia (ISBN 978-963-87845-2-0) - Garbo Kiadó gondozásában - Olimpia című verse és bemutatkozó oldala a kötetben megjelenik nyomtatásban, egyetlen gyermekköltőként, mint a "jövő ígérete"...

 

2009. VI. Janikovszky Éva meseíró pályázat - 6-10 éves korosztály KÜLÖNDÍJ - több mese együttesen, kiemelten: Elemér és a klarinétfa. A zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész, és Rigó Béla költő, író, műfordító.

 

2009. Tolna Megyei Extra (XVII. évfolyam 22. szám) "Bemutatjuk" rovat - Zalán bemutatása, Szörnyek jönnek című vers és a Hegyesorrúak vezére című festmény jelenik meg.

 

2009. Evangélikus Élet c. hetilapban (74. évf. 27. szám) az  "Ölelésvadász Magóciából" c. írás mutatja be Zalánt. Megjelent versek: Tegnap esti ima, Olimpia, Angyalsír.

 

2009. VOKE Vasutas Művelődési Ház-MÁV ZRt. által meghirdetett országos meseíró pályázat. Ifjúsági kategória (18 év alatti) III. helyezett díja, a mese címe: Állati utazás a vonaton.

 

2009. Dunaújvárosi József Attila Könyvtár "...AZ ÜVEGHEGYEN TÚL..." - országos meseíró pályázat (Benedek Elek évfordulója alkalmából) - I. helyezés, a díjazott mese címe: Kaland a Gyümölcspalotában.

 

2009. Tolnai Népúság c. napilapban (XX. évf. 202. szám) a "Zalán vagyok, az Ölelésvadász" c. írás mutatja be Zalánt - Vida Tünde írása. Megjelent vers: Érzelmes színek.

 

2009. Mezőföldi Élet c. havilapban (II. évf. 8. szám) a "Ruff István Zalán, a legóelnök és ölelésvadász" c írás mutatja be Zalánt - Koczka Kata írása. Megjelent versek: Az élet tengerén..., A tegnap esti ima, Tevekirály erdejében.

 

2009. szeptember "III. Országos Mesefesztivál", Pataky Művelődési Központ (7-12 éves korosztály) A borzashajú a hosszúlábú és a nagykörmű királykisasszonyok című mese KÜLÖNDÍJ. A mese megjelent "Az én mesém" című mesekönyvben (ISBN: 978-963-88156-2-0) is.

 

2009. Gyermekmédia Egyesület országos meseíró pályázata (a zsűri elnöke: Csukás István).

Csalimese kategória I. díj: Elemér és a klarinétfa.

Modern mese kategória I. díj: A borzashajú, hosszúlábú, és nagykörmű királykisasszonyok.

 

2009. Kincskereső - Irodalmi folyóirat - A karácsonyi számban megjelenik Zalán meséje, valamint három verse.

 

2010. VII. Janikovszky Éva meseíró pályázat - 6-10 éves korosztály II. helyezés: Szárnyatlan szárnyalás című mese. A zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész, és Rigó Béla költő, író, műfordító.

 

2010. A MAVÍZ "Tiszta vizet az egészséges világért!" címmel meghirdetett országos irodalmi pályázat: I. helyezés. A vers címe: Dicséret a víznek.

 

2010. "EUROCHILD FESTIVAL of ART & POETRY" (ISBN: 978-1-9053774-17-5) Nemzetközi Gyermekművészeti és Költészeti Verseny - az Antológiába beválogatják Zalán két festményét, és versét is. A kötet címe: "EUROCHILD 2010 Anthology of Children’s Artwork and Poetry"

 

2010. Földvári Helikon (ISBN 978-963-06-9739-2) - Dunaföldvár az irodalom tükrében - A könyvben olvashatunk Zalán eddigi sikereiről, alkotásairól, valamint megjelenik egy meséje (A borzashajú, a hosszúlábú és a nagykörmű királykisasszonyok) valamint három verse is a kötetben. (Kék fátyolba öltözik…, Hótoboz, Tejszínhabos réten).

 

2010. METEOR 2010/9. szám - A Magyar Csillagászati Egyesület lapja - A címlapon Zalán "Az Égboltfényezők"  című festménye - Az újság összeállítást közöl Zalánról (Mizser Attila írása), valamint megjelennek a Világűrrel,  csillagászattal kapcsolatos versei: A furcsa kaland, Holdsütésben, Kék fátyolba öltözik..., Bolygó-kertek, Esti fények uralkodása, Bolygótálon, Égboltfényező.

 

2010. október 30. MR1 – Kossuth Rádió, Nagy Gábor riportja Zalánnal (10 perc) a „Szombat délelőtt” adásában. A riportban elhangzik  Zalán előadásában két költeménye is (Tejszínhabos réten, Magócia).

 

2011. április 22. "Óvd a Földet!" (ISBN 978-963-88406-4-6) Országos meseíró pályázat - "gyermek különdíj" - Százhalombatta (Holdviola megmenti az erdőt). A mese az azonos című mesekönyvben is megjelenik.

 

2011. nyár, A KREFITI (Kreatív Ifjúsági Magazin) portálján meghirdetett szépirodalmi versenyen két verse közönségdíjas.

 

2011. szeptember 10. "V. Országos Mesefesztivál", Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (7-12 éves korosztály) Tortella, a kövér királykisasszony című mese KÜLÖNDÍJ. A mese megjelent az "Én mesém" című mesekönyvben (ISBN 978-963-08-2078-3) is.

 

2011. október - A NAPSUGÁR gyermekirodalmi lap (Kolozsvár) a "Csillaggyerekek" c. rovatban egy oldalas összeállítást mutat be Zalánról, és alkotásairól. A gyermekirodalmi lapban versei és képzőművészeti alkotásai is láthatóak.

 

2011. Tolnai Népúság c. napilapban (XXII. évf. 275. szám) a "Két különdíjat is nyert nemrég az ifjú meseíró" c. írás szól Zalánról - Vida Tünde cikke.

 

2012. Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület és az OTP BANK Nyrt. által meghirdetett „Álmodj másnak ajándékot!” c. országos meseíró pályázatán az A kukurizfa ajándéka c. meséjével 4. helyezést ért el. Meséje mesekönyvben is megjelenik hamarosan.

 

2012. Az Apáczai Kiadó a Nemzeti Tehetségtanácsok célkitűzéseivel összhangban meghirdette az  A TEHETSÉG „PONT” ÉN VAGYOK országos pályázatát, 6-11 éves gyermekek számára. Zalán 1. helyezett lett  az Apáczai Kiadó „A TEHETSÉG PONT ÉN VAGYOK”  országos versíró pályázatán „Széliránytű” című versével. A verseny fővédnöke Prof. Dr. Csermely Péter volt, aki a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke.

 

2012. IX. Janikovszky Éva meseíró pályázat - 6-10 éves korosztály I. helyezés: Hürhitá, az aniqulai kosárköltő című mese. A zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész, és Rigó Béla költő, író, műfordító.

 

2012. Az MTVA "A nagy mese" pályázatán a 30 legjobb mese egyike (~2000 pályázatból!) Magóciai színek, illatok és ízek. Díja: a Kossuth Rádió "Esti mese" című műsorában elhangzik az alkotás.

2013. X. Janikovszky Éva meseíró pályázat - 6-10 éves korosztály III. helyezés: A titokzatos pásztri hazatalál  című mese. A zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész, és Rigó Béla költő, író, műfordító. (Kincskereső 2013. október).

2013. Weöres Sándor versíró pályázat II. helyezés: "Madaram lebegő kármin..." (Kincskereső 2013. november).

2014. Az Albanegra Kiadó országos történelmi esszéíró pályázatának különdíja. "A spanyol örökösödési háború és az utrechti béke"

2014. A Szent István Művelődési Ház "Legkedvesebb bibliai történetem" országos képzőművészeti pályázatán KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉS - Mózes és Áron csodatétele a fáraó előtt.

2014. A Magyar-Japán Baráti Társaság országos haikuversenye (japán versíró verseny) - 1. helyezett.

2014. XI. Janikovszky Éva meseíró pályázat - 11-13 éves korosztály II. helyezés: Zekendesi igazmondók, hazugok című mese. A zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész, és Rigó Béla költő, író, műfordító. (RTL Klub híradó - 2014.05.30.)

 

2016. Olvasókönyv 3. (OFI). Zalán "Ilyenek a felnőttek" című versének részlete megjelent a tankönyv 152. oldalán.

 

 

Országos Tanulmányi versenyek:

 

2011./2012.

Herman Ottó Országos Természetismeret Verseny  2. helyezés

 

2012./2013.

Herman Ottó Országos Természetismeret Verseny  4. helyezés

Bendegúz Akadémia országos Matematika verseny  9. helyezés

 

2014./2015.

MOZAIK Országos Tanulmányi Verseny Informatika  1. helyezés

MOZAIK Országos Tanulmányi Verseny Anyanyelv  4. helyezés

 

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek