RUFF ISTVÁN ZALÁN
MESÉK

Ruff István Zalán

 

Ruff István Zalán:

Hapci Majom az újságban

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bárány, akit Rulinak hívtak. Ruli a Bégetés Stúdióban dolgozott grafikusként. Sokat utazott, és sok különleges dolgot jegyzett meg, hogy majd ha hazaér, akkor is le tudja rajzolni.

A stúdió adta ki az Állatföldi Hírek című újságot. A stúdió főnöke egy szigorú kukac volt. Ha az újságírók rosszul írták meg a cikkeket, akkor bedühödött. Az Állatföldi Híreknek hét újságírója volt. Mindegyik újságíró más színű tollal írt. A legjobb cikkeket Bagoly Bertalan, Szöcske Szilvia, és Egér Edina írta. Egyszer Rulinak megjelent egy grafikája az újságban. Címe: "Egy színes ház Nyuszkóék utcájából." Ez a ház Hapci Majomé volt. Reggel az állatoknak Banánpostás vitte ki  az újságokat. Odaadta Hapci Majomnak is, de utána már gyorsan el is szaladt, nehogy a majom megegye őt...

Reggel a  majom épp az e-mailjeit nézte a számítógépen. Közben kinyitotta az Állatföldi Híreket, és  meglátta a házáról készült grafikát. Nem tetszett neki. Azt kiabálta:

- Mit ér ez a rajz, ha nincs rajta a ház gazdája?

Felöltözött a kedvenc kockás ingébe, és a sárga, titkos zsebes nadrágjába, és elindult a stúdióba. Majd ekképpen  reklamált:

- Tegyetek bele holnap az újságba egy másik grafikát! Mit ér ha nincs a képen a ház ura? Azaz én, a majom! A majom egy Isten teremtette állat! Ez itt az én házam, és semmit sem ér, ha nem vagyok ott a képen! Bárcsak benne lenne már az újságban egy olyan rajz is, amelyiken én is ott vagyok!

A szigorú kukac elővette sárga és halványkék billentyűzetű telefonját, és felhívta Rulit, hogy elhívja a szerkesztőségbe. A bárány azt felelte:

- Most épp a kiállításomat készítem elő! Itt vagyok a Báránygrafikai Múzeumban. Már csak négy grafikát kell feltennem, és indulok!

Ruli hamar beért a szerkesztőségbe, mert közel volt. A majom így szólt hozzá:

- Ha nem rajzolsz le most azonnal, akkor ide hívom Farkas Ferencet! Ilyenkor szokott ebédelni!

Ruli így válaszolt:

- Igenis majom uram, rögtön lerajzolom!

Az irodában minden újságírónak külön széke volt. Hapci Majom leült Malac Martin székére.

Elkészült  a rajz... Nagyon tetszett Hapci Majomnak.

- Végre valami jó, ami már hiányzott az újságból!

Másnap kinyomtatták a rajzot, és mindenki nézegethette az  Állatföldi Hírekben. Ez volt a kép alá írva:

"HAPCI MAJOM, A HÁZ GAZDÁJA."

Igyekszem én is az utolsó újságot megrendelni, hogy megnézhessem Ruli rajzát.

 

2009. június 29.

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek